Segla tryggt på aktivitetsvecka med DbI

Segla, rida, paddla kanot, klättra, skjuta med pilbåge eller…
När Deafblind Internationals utomhusnätverk organiserar aktivitetsvecka i England handlar det om möjligheter, inte hinder. I stället för att lägga fokus på vad som inte går att göra på grund av funktionsnedsättningen tittar man på vad som går att göra. Det visar sig vara mycket mer än man tror.

Filmen nedan ger en bild av vad som kan hända under veckan. Aktiviteterna pågår från tidig morgon till sen kväll och är både utmanande och roliga. Arrangörerna har sett många bevis för att äventyr, under trygga förhållanden, är ett sätt att öka både självförtroende och tillit.

Veckan i Devon i sydöstra England  äger rum 12-16 september och tanken är att samla personer med dövblindhet från både England och andra europeiska länder.  Åldersgränsen är 18 år.

Priset för veckan är 405 pund per person. För en person med dövblindhet och en ledsagare blir det alltså 810 pund. Då ingår all mat, dryck, boende, aktiviteter och den utrustning som behövs.
Sista ansökningsdag är 1 maj.

Läs mer om Calvert Trust Fond i Exmore, där utomhusveckan hålls och om Deafblind Internationals outdoor network. Jon Fearn som är ansvarig för veckan, och som pratar i filmen ovan,  har e-postadress jon.fearn@sense.org.uk.