Nytillkomna webbinarier hos Nkcdb våren 2022

Många tog chansen att delta vid första webbinariet i vårens serie om olika konsekvenser av kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Nu kompletterar vi serien med ytterligare tre intressanta ämnen. Samtidigt utökar vi tillgängligheten med både skriv- och teckenspråkstolkning vid varje tillfälle.

Alla tre barnprojektens framsida24 mars: Barn och ungdomar med dövblindhet

Webbinariet redovisar resultat från vårt avslutade barnprojekt och sätter fokus på:
• erfarenheter som barn, ungdomar, föräldrar och personal har av habiliteringsinsatser
• vilken typ av vetenskapliga interventioner som finns publicerade och kännedom om dem
• erfarenhetsbaserade metoder och insatser inom olika områden och hur de kan tillämpas

Halvporträtt på Moa Wahlqvist och Ann-Sofie Sundqvist. Foto.21 april: Metoder och insatser för vuxna personer med dövblindhet, vad vet vi idag?

Det här webbinariet baserar sig på resultat från vårt vuxenprojekt. Denna morgon kommer vi att fokusera på de två delar som handlar om metoder och insatser som beskrivs dels i den erfarenhetsbaserade litteraturen och dels i forskning.

19 maj: Taktil kommunikation

Kvadrat med kollage med som innehåller fem proträttfoton på kvinnor. I nedre vänstra hörnet en grön rund symbol, ovanför den en hand mot en trädstam och längs nedre kanten en avläng bild på flera små gröna plantskott. Foto.Det här är ett webbinarium som resursgruppen kring kommunikation på Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor har satt samman för att belysa taktil kommunikation i allmänhet och taktilt teckenspråk i synnerhet. Du kommer att få veta varför det är viktigt att utgå ifrån det i stöd och insatser till barn och vuxna med dövblindhet. Det här programmet är förlängt med 30 minuter för att du också ska få ta del av exempel på hur taktil kommunikation för personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning kan se ut i praktiken.

Även våra extrainsatta webbinarier kommer att äga rum på torsdagar med start kl 08:30. Vill du delta ansluter du enkelt via en möteslänk på vår webbplats, du behöver alltså inte föranmäla dig. Nästa webbinarium som står på tur äger rum den 7 april och kommer att handla om socialhaptiska signaler. Varmt välkommen att följa med i den fortsatta serien under våren!