Nu kommer 8 sidor nyheter på punktskrift

collage 8 sidor som papperstidning och på punktskfirt

En glad nyhet för alla punktskriftsläsare är att tidningen 8 sidor nu finns i punktskrift. Tidningen presenterar lättlästa nyheter och ges ut en gång i veckan. Sedan tidigare finns den som pappers-, ljud, pdf- och taltidning.

”För att kunna vara en aktiv deltagare i vår demokrati är det viktigt att nyhetsinformation är tillgänglig för alla. Det är viktigt att alla ska kunna få kunskap om vad som händer i Sverige och världen” skriver Myndigheten för tillgängliga medier på sin hemsida.

90 000 läsare varje vecka

8 sidor är en fri och oberoende tidning som getts ut sedan 1984 med stöd av statsbidrag. Den läses varje vecka av 90 000 personer. Läsarundersökningar visar att den är uppskattad. 98 procent säger att de tycker om tidningen vars artiklar är skrivna med korta meningar och utan svåra eller krångliga ord men ändå ger sammanhang och begriplighet.

Punktskriftsversionen kommer att finnas i både glestryck och tätskrift. I tätskrift är den ungefär 30 sidor lång.

Rekommenderas även för den som inte är van

MTM, som ger ut 8 sidor, rekommenderar den både för vana punktskriftsläsare som vill ha en nyhetssammanfattning och för dem som är ovana eller håller på att lära sig punktskrift. Eftersom den kommer ut varje vecka finns det alltid nytt och aktuellt material att öva på.

En prenumeration kostar 100 kronor per år och görs via telefon 08-580 02 720 måndag-torsdag kl 9-12 eller via mejl till pren@mtm.se