Apptips: Mina paket

En iPhone med appen Mina Paket på skärmen

 

Operativsystem: iOS, Android

Pris: Gratis

Av Janne Koski

Tycker du precis som jag att det är lite bökigt att hålla koll på försändelserna efter att man till exempel handlat något på nätet?!

Om svaret är ja kanske dagens apptips kan vara till hjälp. Mina Paket är appen som samlar de flesta av dina försändelser inom norden på ett och samma ställe, oavsett om du valt att få leveransen skickad med PostNord, DHL, Bring eller Schenker.

Hur det fungerar

Det enda du behöver göra är att ta hem appen som finns till både Android och iOS, ansluta din mailadress och ditt mobilnummer och du är igång. Efter att du sen genomfört ditt nästa köp på nätet och paketet är färdigt för leverans dyker det upp som en notis i appen. Du kan sen få notiser så fort en uppdatering rörande ditt paket finns registrerad. Antalet notiser du får under resans gång går att ställa in i appen.

När ditt paket är redo att hämtas dyker din elektroniska avi upp i appen, du behöver med andra ord inte annat än öppna appen och visa leveransen tillsammans med ett id-kort i utlämningsstället för att kunna få ut din försändelse.

Efter att du hämtat ditt paket ändras status på din försändelse till uthämtat och du kan om du vill arkivera försändelsen i appen för att kunna ha en historik att ta del av framöver.

Tillgänglighet

De funktioner som jag beskrivit ovan är tillgängliga med tal och punkt både i Android och iOS. Om du däremot vill lägga till paket manuellt genom att välja leverantör och mata in kollinummer är där knappar som inte är namngivna, och därför behövs en viss anpassning innan det fungerar att använda den funktionen med punkt och/eller tal.

 

Länk till tillverkarnas hemsida: https://www.unifaun.com/sv/minapaket/

Länk till appen på iTunes store:

https://itunes.apple.com/se/app/mina-paket/id1178336802?mt=8

Länk till appen på Google play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.unifaun.minapaket