Fullt hus på Lena Göranssons avtackning

Den 9 maj hölls en avtackning av Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågors verksamhetschef, Lena Göransson, som går i pension till sommaren.
– Det blev en rolig, känslosam och överväldigande eftermiddag för mig, säger Lena Göransson.

Lena Göransson och Klas Nelfelt kramas. Foto.
Lena kramar FSDB:s ordförande Klas Nelfelt.

Lena, som jobbat inom hörsel- och dövverksamhet sedan 80-talet och var med och startade upp dövblindteamet i Skåne, blev chef för Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor 2011. Efter en lång yrkeskarriär inom döv- och dövblindvärlden och efter 12 år på Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor är det nu dags för Lena att lämna yrkeslivet.

Eftermiddagen tillägnad till Lena lockade många

Lena Göransson och Claes Möller håller om varandra. Foto.
Lena och Claes Möller håller om varandra efter Claes tal.

I den vackra Lukassalen på Grand Hotel i Lund samlades många av Lenas nuvarande och före detta kollegor och medarbetare som alla ville tacka henne för hennes arbete. På plats var också många personer med dövblindhet som Lena på olika sätt har samarbetat med genom åren.

Eftermiddagen bjöd på tal från folk på plats, videohälsningar från de som inte kunde närvara, tårtbuffé, mingel och många kramar och leenden.

Lena själv tackar alla för en fin eftermiddag. Hon säger:

– Hjärtligt tack för uppvaktningen i Lund förra veckan! Det blev en rolig, känslosam och överväldigande eftermiddag för mig. Lite som en tidsresa när arbetskamrater, medarbetare och chefer från förr och nu dyker upp samtidigt. Många helt oväntat. Det enda jag saknade var tid att prata ordentligt med var och en, men det får bli en annan gång.

Bild i vidvinkel som visar Lena stå med människor runt omkring sig och skratta. Foto.Lena Göransson kramar om Kerstin Liljedahl. Foto.Lena Göransson och Johanna Afzelius skrattar bredvid varandra. Foto.Lena Göransson och Linda Eriksson håller varandras händer och skrattar. Foto.
Lena minglar med gamla och nuvarande kollegor. Bland andra Kerstin Liljedahl, Johanna Afzelius och Linda Eriksson.

TEXT: Karen Catalán
FOTO: Henrik Malmqvist

Publicerad 17 maj 2023