Följ oss på teknikkonferensen!

Den här veckan, framför allt onsdag till fredag, genomförs konferensen ”The 31st Annual International Technology and Persons with Disabilities Conference”, i dagligt tal kallad CSUN, i San Diego, USA. Missa inte chansen att följa konferensen genom dagliga rapporter på IKT-bloggen.

Bild från en tidigare konferens. En mängd människor står och tittar på en läskamera som präsenteras på en stånd på mässan.CSUN är världens största konferens om teknologi för personer med funktionsnedsättningar.

Anledningen till att den blivit en så fantastisk konferens för oss inom IKT-branschen, är att den inte bara lockar alla de stora internationella hjälpmedelsföretagen, utan även de ”vanliga” stora IT-företagen, som Google, Apple, Adobe, Microsoft, IBM och liknande jättar.

De är där för att berätta om tillgängligheten till deras produkter, och när man lärt sig lyssna på rätt sätt hör man också vad som inte fungerar.

Jag har själv varit på konferensen årligen flertalet av de senaste 15 åren tillsammans med min kollega Ulf Larsson, och har aldrig lämnat konferensen besviken…

Korta beskrivningar varje dag

I år åker Ulf och jag tillsammans med Thomas Ragnarsson (SPSM), och vi har lovat att från onsdag 23/3 till fredag 25/3 skicka hem lite korta beskrivningar av vad vi tre upplevt som de största nyheterna för oss under dagen. Beskrivningarna kommer att ligga på IKT-bloggen.

I programmet pågår många parallella föreläsningar, så vi kan tyvärr inte täcka in alla föreläsningar på bara tre personer.

Vi ser fram emot en ny spännande konferens och att få dela en del av upplevelsen med er alla!

KARIN JÖNSSON, IKT-expertgruppen, text