Tematräff 2 april 2019: CHARGE syndrom

En tematräff för att öka kunskapen om sinnenas betydelse och vad bristande sinnesimpulser kan innebära socialt och pedagogiskt.
Som deltagare får du exempel på extra anpassningar för personer med CHARGE syndrom och möjlighet till erfarenhetsutbyte för anhöriga och professionella.
Syn och hörsel har väldigt stor betydelse för den generella utvecklingen och speciellt kommunikationsutvecklingen, men det finns också andra sinnen som ofta är glömda, t.ex. det proprioceptiva sinnet (led- och muskelsinnet), det taktila sinnet och balansen. Tematräffen kommer också beröra utmaningar och stöd utifrån ett föräldraperspektiv och bland annat genom en redovisning av en forskningsrapport om hur sociala medier har påverkat livet för föräldrar till barn med funktionsnedsättningar.

Möjlighet till erfarenhetsutbyte för anhöriga och professionella

  • Om CHARGE syndrom och sinnenas betydelse samt barnrättsperspektivet. (Sonja Friberg och
    Christina Löf- Jansson, specialpedagoger SPSM)
  • Dövblindteamet Skåne
  • Barnets delaktighet i beslut, Helene Andersson, förälder.
  • Sociala medier, ett stöd till föräldrar till barn med funktionsnedsättning, Pille Pruulmann Vengerfeldt, förälder och professor i media- och kommunikationsvetenskap.

Aktiviteten genomförs i samarbete mellan SPSM, Mo Gård och Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor, som alla ingår i det nordiska nätverket för CHARGE syndrom.

Anmälan gör du här

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *