Nkcdb firar Nobeldagen med ett högaktuellt webbinarium om taktilitet

porträttfoto Jude Nicholas, PsyD

PsyD Jude Nicholas föreläser när Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor firar Nobeldagen med ett webbinarium om taktilitet.

Hur kan vi utforma insatser för de som bearbetar information via det taktila sinnet?

Välkommen till ett spännande webbinarium inspirerat av årets Nobelpristagare i fysiologi/medicin!

För oss inom dövblindområdet är Jude Nicholas känd för att ha satt fokus på det taktila sinnets betydelse vid dövblindhet. Vi är därför oerhört glada över att få uppmärksamma årets Nobelpris inom fysiologi eller medicin tillsammans med honom! Jude är engagerad i såväl forskning som kliniska frågor relaterade till neuropsykologi och sensoriska svårigheter, nationellt och internationellt. Han sätter framför allt fokus på kognitiva funktioner vid genetiska syndrom som medför olika typer av funktionsnedsättningar. Till vardags är Jude specialist i klinisk neuropsykologi och anställd vid Statped Vest och Haukeland University Hospital i Bergen.

Datum och tid: fredag 10 december kl 08:30-09:30
Plats:
digitalt via plattformen Zoom
Föreläsare: Jude Nicholas, PsyD

Föreläsningen (ca 40 min) kommer att vara på norska och direkttextas till svenska. Under mötets avslutande del kommer Jude att svara på frågor från publiken. Du behöver inte föranmäla dig för att delta.

ANSLUT TILL FÖRELÄSNINGEN HÄR

Nkcdb gratulerar David Julius och Ardem Patapoutian

Stockholm skyline kväll med vatten i förgrunden, foto

Foto: Lena Lindell (från Pixabay)

Årets Nobelpris i fysiologi/medicin handlar om vår förmåga att uppfatta omgivningen. Pristagarna, David Julius och Ardem Patapoutian, belönas för sina upptäckter av receptorer för temperatur och beröring. De har förklarat hur kroppen översätter temperatur och tryck till nervsignaler. Förmågan att uppfatta värme, kyla och beröring är avgörande för vår överlevnad och utgör en förutsättning för att uppleva och tolka världen omkring oss. Läs Karolinska Institutets nyhet om pristagarna här

Meny