Föräldrakurs i taktilt teckenspråk

Behöver ditt barn taktilt teckenspråk?  25-27 maj bjuder Västanviks folkhögskola  in till en kurs för föräldrar till barn som har dövblindhet eller kombinerad syn- och hörselnedsättning.  Kursen ges i samarbete med Specialpedagogiska skolmyndighetens Resurscenter dövblind.

För att kunna vara med måste man ha gått landstingets introduktions/grundutbildning eller ha motsvarande teckenspråkskunskaper. Det måste också finnas kvar av de 240 timmar som ges inom ramen för TUFF.

Både föräldrar som varit med tidigare och föräldrar som deltar för första gången är välkomna. Barntillsyn ordnas för barnen. Om barnet har assistent hemma bör denne följa med till skolan som ligger i Leksand.

Föräldrar får lära sig lite teckenspråk och hur det går att kommunicera taktilt med barnet. Deltagarna kommer också att få prova socialhaptiska signaler som kan vara till nytta i kommunikationen med barnet.

Deltagarna har fri undervisning, logi och barntillsyn. Som deltagare i TUFF går det också att få ersättning för inkomstbortfall och bidrag för resan från CSN. Det enda som kostar är maten.

Kursen börjar fredag med lunch och avslutas med lunch på söndagen.

Sista anmälningsdag är 2 april och det finns tolv platser. För barn från 13 år finns möjlighet till syskonundervisning i teckenspråk.

För anmälan, kontakta kati.petters@vastanviksfhs.se

 

Meny