2 november: Möjligheter och hinder in i vuxenlivet när man lever med dövblindhet

Att växa upp med dövblindhet har sina utmaningar. I det här webbinariet får ni möta Simon Larsvi som är på väg in i vuxenlivet. Simon är född med Usher typ 1 och fick tidigt CI. Han har gått i grund- och gymnasieskola tillsammans med hörande klasskamrater, men har även fått möjlighet att lära sig teckenspråk. När Simon var 10 år gammal upptäcktes det att han utöver sin dövhet har retinitis pigmentosa, RP, och han fick diagnosen Ushers syndrom typ 1. Idag studerar Simon småkurser på universitetet, och arbetar extra på helgerna. Han vet inte riktigt vad han vill, men funderar på att bli gymnasielärare i svenska och historia.

Simon Larsvi tar en bild på sig själv i spegeln. Han bär svart skjorta och gul mössa och ler in i kameran. På spegeln sitter en lapp där det står "Du är fin och unik". Foto.
Simon Larsvi

Vilka utmaningar och möjligheter ser Simon? Vad ser han är viktigt att barn och ungdomar som växer upp med dövblindhet får för stöd? Vad har han för tankar om sitt liv och sin framtid? Välkommen att lyssna. Det kommer även att ges möjlighet att ställa frågor.

Du behöver inte föranmäla deltagande, anslut dig samma dag via möteslänken nedan.

Datum och tid: torsdag 2 november kl 08:30-09:30
Plats: digitalt på plattformen Zoom.
Föreläsare:  Simon Larsvi.

Webbinariet kommer att vara skriv- och teckenspråkstolkat.
Du behöver inte föranmäla deltagande, anslut dig samma dag.

ANSLUT TILL WEBBINARIET PÅ ZOOM