17 oktober: LSS fyller 30 år! Vad innebar och innebär det för personer med dövblindhet?

På detta webbinarium vill vi uppmärksamma att LSS lagstiftningen har funnits i 30 år och se vad LSS har inneburit för personer med dövblindhet. Under webbinariet kommer vi att fokusera på situationen för personer med förvärvad dövblindhet. Vad var intentionerna med lagen från början? Tänkte man på personer med dövblindhet inom ramen för lagens personkrets? Hur var det i slutet av 90-talet och hur ser det ut idag?

Bengt Westerberg kommer att inleda med en tillbakablick; vad var intentionerna med lagen? SRF:s förbundsjurist Anna Quarnström kommer att berätta om sina erfarenheter som jurist, Nkcdb:s kurator Emma Varga kommer att delge resultat från sin magisteruppsats där hon har intervjuat personer med förvärvad dövblindhet om konsekvenser av att få avslag på ansökan om ledsagare enligt LSS. Därutöver kommer vi att få möta personer som lever med dövblindhet, som berättar hur det var då och hur det är idag samt få höra tankar om framtiden.

En glad person sitter framför en dator. Under står det "LSS 30 År". Illustration.

Mer information kommer! Håll utkik och save the date!

Datum och tid: torsdag 17 oktober 08.30 – 12.00
Plats: Digitalt via plattformen Zoom
Föreläsare: Bengt Westerberg, ”pappa” till LSS, Anna Quarnström, jurist, Emma Varga, kurator på Nkcdb, Klas Nelfelt, förbundsordförande för FSDB, mfl.

ANMÄL DIG TILL WEBBINARIET HÄR

Från och med 2024 tar vi in anmälningar till våra webbinarier för att kunna boka tolkar vid behov.