10 oktober: Främja hälsa och välbefinnande vid medfödd dövblindhet

Kvinna i 40-årsåldern med långt hår i mittbena med ljusa slingor, ljusa glasögon och blå skjorta. Hon tittar in i kameran och småler. Foto.
Sofia Hansdotter

Dövblindhet skapar hinder i utvecklingen hos personer med dövblindhet. Det är svårare att ta till sig information på distans, överblicka, förflytta sig samt iaktta och kommunicera med andra. Det påverkar personens delaktighet i sociala relationer, fysiska aktiviteter, lek och kommunikation. Utan anpassningar kan det leda till passivitet, utmanande beteende, självskadebeteende och ibland utvecklingshämning.

Detta webbinarium ger en översikt över områden och anpassade strategier som omgivningen kan använda sig av för att förebygga ohälsa och främja välbefinnande.

Kvinna med brunt axellångt, lite vågigt hår. Hon har rundade glasögon med gråa bågar och bär en mörk blus med vita prickar. Foto.
Caroline Lindström

Innehållet i webbinariet bygger på Nkcdb:s barnprojekt, Tactile Working Memory Scale samt en utbildning i ”Behavior – a different focus” som Caroline och Sofia gått via TSBVI (Texas School for the Blind and Visually Impaired).

Datum och tid: torsdag 10 oktober  08.30–09.30
Plats: Digitalt via plattformen Zoom
Föreläsare: Nkcdb:s Sofia Hansdotter, psykolog och Caroline Lindström, biträdande verksamhetschef och specialpedagog.

ANMÄL DIG TILL WEBBINARIET HÄR

Från och med 2024 tar vi in anmälningar till våra webbinarier för att kunna boka tolkar vid behov.

Ett barn med CI rör sin mammas ansikte. Illustration.